Informatie

Stichting SpotsDoor de agenda van National Geographic Junior te kopen, steun jij Stichting SPOTS. Zij maken zich sterk voor bedreigde wilde katten. Bijvoorbeeld tijdens het N/a'an ku sê-project in Namibië in Afrika. Hierbij krijgen katten een GPS-halsband. Waarom precies, dat lees je hier.


Red de luipaard
In Afrika leven veel katachtigen, zoals luipaarden. Ze scharrelen over het land van de boeren. Uit angst dat de roofdieren hun vee aanvallen, doden de boeren de katten. Gelukkig bestaat het N/a'an ku sê-project. Met dit project worden diverse roofdieren, zoals luipaarden, voorzien van een speciale GPS-halsband. Zo kunnen ze gevolgd worden, waardoor een boer zo te weten krijgt waar de kat zich bevindt. Mocht er een luipaard in de buurt komen, dan kan hij zijn vee veilig opsluiten of andere maatregelen nemen. Zo vallen er aan beide kanten geen doden!

 

Help Stichting SPOTS
Tien procent van de opbrengst van de National Geographic Junior agenda gaat naar het N/a'an ku sê-project van Stichting SPOTS. Zo redden we, samen met jou, luipaarden. Eén luipaard kunnen we ook nog zélf volgen! Wil je hem graag volgen? Stuur dan een mail naar spots@natgeojunior.nl. Het is nog niet zeker wanneer we een ‘eigen’ kat kunnen volgen, maar we houden je via e-mail op de hoogte!

Volg de NatGeo Junior-Luipaard
Hoe werkt dat volgen van 'onze' luipaard precies? We kunnen helaas niet direct de GPS-codes ontvangen. Maar tweemaandelijks krijg je een update via de e-mail. Zo zie je waar de kat zich bevindt. Met de GPS-halsband krijgt het luipaard een betere kans. Toch is het goed te beseffen dat deze kat altijd gedood kan worden door een ander roofdier of alsnog door een boer.


Klik hier om luipaard Spots te volgen.
Klik hier voor meer informatie over Stichting SPOTS.
De National Geographic Junior agenda 2015/2016 koop je hier.